A filmek világából a CCC akcióihoz jutottam el

Imádok filmeket nézni. Tegnap este a Jojo Rabbit című filmet találtuk, amely egy új-zélandi maori-zsidó (te tudtad, vagy van ilyen személy? én nem!) rendező készített egy második világháborús, Németországban játszódó filmet a fiktív Finkelheim nevű kisvárosban. A forgatási helyszínek a Szudéta vidéken találhatók és Prágában: végig ezen gondolkodtunk, hogy hol is lehet a forgatás helyszíne és jól belőttük, hogy Csehország, bár a végén, a nagy kizoomolásnál egy-egy szlovák városra gondoltam volna (Eperejes vagy Besztercebánya), de Prágán kívül nem ismertük a helyszíneket igazából. Nagy hatással volt rám a film, amelynek a rendező szavai szerint (egy interjúban mondta el ezeket), az üzenete a több tolerancia, mások elfogadása, a gyűlölet elleni küzdelem. Persze képzeljük el mindezt a 1944-ben és 1945-ben, ahol a háborús valóság és a frontvonal valósága ott ólálkodik a sarokban, majd meg is érkezik, miközben a 10 éves Johannes (Jojo, ejtsd dzsódzsó) képzeletbeli barátja nem más, mint Adolf Hitler, akit a rendező játszik, külön kövér kivitelben. Nagyszerű film, bár nem véletlen, hogy nagy érzelmeket kavart a világon sokakban…

A film világából úgy tértem vissza a valóságba, hogy egy akciós újság egy kiszakadt lapja került a kezembe. Ez a ccc újságja volt. Jó lett volna a többi lapot is elolvasni, de azokat nem találtam. Úgyhogy eszembe jutott, hogy már az információs technika sok mindent el tud hozni nekünk, talán ezt is. Megtaláltam az Akcióleső nevű honlapot, ahol könnyen rá tudtam bukkanni a CCC újságra. Neked már nem kell ezzel bajlódnod, csak kattints a linkre az előző mondatban. A mostani újság egy hónapra szól, elsejétől 30-áig, és a Lasocki (tudtommal, ez egy CCC saját márka!) shoes & bags nevet viseli, úgyhogy gondolom, cipők és táskák lehetnek benne.

Nézzük meg, kattintsunk rá! 10 oldalas újságról van szó, ebben cipőket találunk az első oldalon, jól rá lehet közelíteni egy nagyobb képernyőn, például laptopon, talán egy nagyobb tableten, asztali számítógépen, vagy ha az ember igazán részlet-fanatikus, akár nagyképernyős TV monitoron is. Szépen meg tudtam szemlélni őket, egy Lasocki Bokacipő meg is tetszett, amelyet 16500 Ft-ért árulnak, fekete színű és a kódja EST-GARDA-01, de arra nem láttam gombot, hogy rögtön meg is tudjam venni. Talán online nem elérhető? Vagy ez inkább egy scannelt jellegű újság, csakúgy, mint a papír, “offline” verzió? Bizonyosan.

Felírtam magamnak, hogy ez tetszik, így amikor legközelebb egy CCC üzletben járok, meg tudjam venni. Tudtad, hogy a CCC egy lengyel cég, amelyik még csak 20 éves körüli és ez Európa legnagyobb cipőgyártója? Évente 50 millió pár cipőt adnak el és tavaly csak az első negyedévben több mint 20 millárd forintos bevételük volt! A CCC pedig a cena czyni cuda, ami azt jelenti hogy az ár csodát tesz. Most olvastam utána.

Szóval közvetlenül az akciós újságból nem tudtam rendelni, de egy kis lejjebb görgetés után megérkeztem a további CCC akciókhoz, ahol öt kategória is van: táskák, női, kiegészítők, gyerek és férfi. A gyerek fül alatt cipőket találni elsősorban, Lasocki félcipők 5600 és 6500 Ft között, házi papucsok már 1590 Ft-tól (több mint 50% akcióval), van lábujjközös papucs, ADIDAS sportcipők: ebből van, ami már 6000 Ft alatt elérhető. Ezt azért jó látni: sok szülő arra panaszkodik, hogy egy 25-ös cipő ugyanannyi kerül, mint egy 40+os felnőtt méret. Igaz, hogy jóval kevesebb anyagra van szükség, de mindig figyelembe kell venni a kereslet-kínálatot is. Ha azt is feltételeznénk, hogy ugyanannyi gyerek van, mint felnőtt, akkor is, egy felnőtt azonos méretű cipőt hord akár évtizedekig, míg egy gyerek kinőheti néhány hónapon belül a méretet… De az is lehet, hogy ez ilyen magyar dolog: mindenért panaszkodunk, mert miért ne.

Találunk szandálokat is, nem csoda, hogy ezek nagy akciókkal elérhetők, hiszen nincs szezonjuk, de megpróbálhatunk előre gondolkodni, főleg, ha több gyerekünk van. 10 euró alatt, 3290 Ft-ért is találunk modelleket. Tornacipők viszont jól jöhetnek, legalább addig, amíg a tornaórák mennek vagy ha otthon ilyesmiben szeret lenni a lányunk vagy fiunk, már 2190 Ft-ért a miénk lehet ez. A gyerek részben ezeket a lábbeliket találjuk akciósan, a szokásos leárazás 1/3-os vagy 33%-os, de találunk 20% körüli és 45%-os leárazást is. Ez már majdem félár!