Nomád élet, sátrazás, bukósisak plexi fólia

A nyár nagy előnye, hogy számos élményt kínál. Mivel jó idő van, a programok egymást követik, és elé széles a kínálat is.

A szabadtéri programok

A nyár egyik nagy előnye, hogy a jó idő miatt sokat lehet kint tartózkodni. Amit igazán szeretek, hogy este 8 órakor még világos van, így a nap elég hosszú arra, hogy elfáradjunk, hiszen reggel 5 órakor már világosodik. Tehát elég sok időnk van arra, hogy programot szervezzünk magunknak.

Az egyik amit igazán szeretek, és a haverokkal is sokszor járunk azok a fesztiválok. A zenei fesztiválok igen jók, és bővelkednek nagyszerű programokban.

A jó idő nagy előnye az hogy lehet szabad téren is aludni. A sátrazás nagy buli, és ha jó társaság verődik össze nagy buli is lehet.

A nomád élet

Tavaly voltunk először sátrazni. Akkor úgy mentünk, talán ha jól world-jamboree-803544_640emlékszem, hogy 10 voltunk, 5 sátorral. Már a sátor állítás nagy móka volt, és egy kihívás. Minden attól függött, hogy kinek milyen sátra volt. Az egyik srác nagyon király sátrat vett, egyszerűen csak kivette a csomagolásból, és ki kellett dobni. Mármint csak ledobtad a sátrat, és magától felállítódott. Mi még a ponyvát sem terítettük ki, neki meg már készen is volt. Néztem is, hogy hogy a francba csinálta ezt, hogy ilyen gyors volt. Kényelmesen leült, és csak röhögött rajtunk. Na gondoltam is jól indul a sátrazás, ha már most röhögünk az egészen. Szerintem vagy 2 órán keresztül szenvedtünk a sátor állítással, és mellé még ott voltak a matracok is. Mi hoztunk, így nekünk még ott volt a pumpálás élménye is.

Az esték hangulata

Nagy dolgot nem szoktunk az evésből csinálni. Ezeken a bulikon nem is a kaja a legfontosabb, hanem a sör. Ilyenkor igen is lazítunk, és kiengedjük a fáradt gőzt. Azt gondolom nincs is ezzel probléma, hiszen nem vandálkódunk, és normális az is, ha egy fiatal arra vágyik, hogy szórakozzon. Persze ezzel az idősek nem nagyon értenek egyet, de nem is szeretném őket meggyőzni.

Ahány ember, annyi féle

Minden féle ember megfordul ezeken a fesztiválokon. Vannak akik csapatostul érkeznek, mint mi, de olyan is, aki egyedül, vagy párban, és időközben odacsapódnak az egyik társasághoz. Persze olyanok is vannak, akik magukban szórakoznak, rajtuk sokszor jókat mosolygok. Nem érdekli őket semmi, sem az előítéletek, ők csak szórakoznak. Aztán reggel meg csak nézzük, hogy ki hol alszik, éppen a sátorban, vagy mellette?.

Tavaly egy motoros csapat táborozott mellettünk. Na, ők is voltak olyan hangosak, mint mi. A 2. este már együtt is ittunk egy két bemelegítő italt.

Szuper motorok voltak, és szuper motoros cuccok. Az egyik motorosnak teljesen egyedileg festet motorja volt. Igaz, hogy egy fél vagyonába került, de neki ez megszállottság volt, és meseszép a motora. Egyedi festés, gyönyörű mintákkal. A bukósisakról már nem is beszélek. Azon is egyedi festés, olyan mint a motoron, és bukósisak plexi fólia. Fullosan felszerelt, télen nyáron használható, még fűtése is volt.

Hamarosan vége ennek a nyárnak is, de igen csak sok programmal a hátunk mögött vágunk neki a következő évnek. Még lesz egy két program, remélem azok is annyira jól sikerülnek, mint az eddigiek.