Játékos tanulás akár meseszereplőkkel is

Ahogy elkezdődött az iskola és az óvoda, családos ismerőseim nagyobb gondot fordítanak arra, hogy kicsik és nagyok egyaránt koruknak megfelelően fejlődjenek otthon is. Ez komoly kihívás minden korosztály számára, éppen ezért sosem lehet elég korán kezdeni, ha a gyerek már érdeklődik a külvilág iránt, játékosan bele is vonhatjuk annak megismerésébe. Mivel a kicsiket is hamar magával tudják ragadni a vizuális ingerek, a filmek és mesék is könnyen felkeltik érdeklődésüket. Sokunk szerencséjére és örömére már egészen picike kortól találhatunk olyan készségfejlesztő játékokat, melyek egy-egy meseszereplővel segítenek a gyermek tanításában.

Mivel a környezetemben sok a kisgyermekes család, és könnyen tudok kommunikálni az aprónép nyelvén, így mindig bizalommal fordulnak hozzám, ha mesét vagy éppen egy érdekes játékot keresnek a gyerekeknek. Olyan még sosem volt, hogy ne találtunk volna valami olyat, aminek a gyerkőcök örülnének, amióta pedig rábukkantam a Játék Webshop oldalára, még könnyebbnek érzem ezt a küldetést, az eddiginél is könnyebben találok rá a tökéletes készségfejlesztő játékra. Az ismert meseszereplőktől kezdve a az állatos figurákon át a számos és betűs játékokig megtalálható rengeteg olyan érdekes és hasznos játék, ami a gyerkőcök fejlődését szolgálja. Bőven válogathatunk a klasszikus és modern karakterek között, így szabadon választhatunk, hogy kivel fejlődjön a gyerek, mi is el tudjuk dönteni, hogy melyik szereplővel játszanánk szívesen.

Ha éppen a bőség zavarával küszködünk, könnyítheti vagy éppen nehezítheti a döntést a játékok típusa, nem egyszer ültünk órákat a gép előtt, és bogarásztuk, hogy szivacs, fa vagy esetleg papír alapú játékkal lepjük meg a kis manókat, legyen böngészős vagy kirakós az újabb játék. A felhozatal nem kicsi, magyar és külföldi gyártókból is akad bőven, így azon sem kell aggódnom, ha egy család a hazai gyártókat részesíti előnyben, mert így is könnyen megtalálom a nekik korban is megfelelő készségfejlesztő játékot. Nem is olyan régen egyik barátnőm még azon aggódott, hogy két gyermeke közül az egyik még csak oviba készül, a másik pedig iskolába, de nem talál olyan játékot, amely mindkettejük szintjének megfelel, és még le is köti őket, azonban a Játék Webshop oldalán még a korra is rá tudunk szűrni, találhatunk olyan játékot, amit a kisebbik már ért, a nagyobbik pedig még nem un. Ez fontos mindkét gyermek fejlődésében, hiszen a közös játék élménye a későbbiekben a szociális fejlődésükben is fontos tényező.

Lassan már új nevet kapok ismerőseim körében, néha játékszakinak becéznek, pedig csak jó helyről tudok puskázni, és ráérzek arra, hogy mi kell a gyerekeknek, próbálok az ő agyukkal gondolkodni, és elképzelni, hogy mivel is játszanának szívesen. Ez persze nekem sem ment mindig könnyen, kellett pár év, mire belerázódtam a gyermekjátékok világába, és számos üzlet, valamint bolt átböngészése vezetett el a Játék Webshop oldaláig. Itt szinte mindent megtaláltam hamar, és a könnyen kezelhető, átlátható oldalon még olyan anyukák is eligazodnak, akik esetleg kevesebb számítógépes ismerettel rendelkeznek.

Ha egy napra visszarepülhetnék a gyermekkoromba, a szüleim biztosan örülnének, hogy már nem kell napokat vagy heteket eltölteniük a tökéletes játék megvásárlásával, nem okozna gondot nekik olyan készségfejlesztő játékot találni, amely megfelel nekem is, és a pénztárcájuknak is. Mivel az időutazás titkára eddig még nem sikerült rájönni, így felnőttként kell megváltanom sok gyermek számára a világot, még ha csak a megfelelő készségfejlesztő játékokat is kell nekik megtalálnom.