Mozizás közben jött a cégalapítás ötlete

Szeretem a valós eseményen alapuló filmeket. Főleg azokat, amelyek arról szólnak, hogy valaki valóra váltja az álmait. Ezért nézek gyakran olyan produkciókat, melyek az üzleti életben játszódnak. Amikor a főhős nagy kitartással, elhivatottsággal és alázattal egyszer csak eléri céljait. Ezek engem mindig motiválnak, hiszen az ilyen történetek erőt adnak a mindennapokban.

De nem csak az emberek hite és kitartása, hanem a remek ötleteik is. Olyan jó érzés tudni, hogy honnan jönnek ezek a ötletek és hogy mivé fejlődnek, miből indultak el a dollármilliárdos üzlethálózatok.

Legutóbb is egy ilyen filmet néztem, amikor bevillant az ÉN nagy ötletem. Rettentő büszke voltam magamra, hogy kitaláltam, mivel is szeretnék valójában foglalkozni. Lázas kutatásba kezdtem, de hamar szembetaláltam magam egy nehézséggel: ez pedig a cégalapítás.

Az egyik ismerősöm aztán ajánlotta ezt az oldalt, ahol minden segítséget megkap az ember. (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. – ez fogott meg legelőször, hiszen nem csak a cégalapítás terheit veszik le a vállamról, hanem még székhelyszolgáltatóként is segítik a cégem működését.

(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN - ha székhelyet kér

Nagyon szimpatikus volt, hogy ilyen közérthetően, egyszerűen leírtak mindent és a csomagajánlatok is teljesen korrektek. Hisz sokan, kezdő vállalkozók, mint amilyen én is vagyok, csak bolyongunk a nagyvilágban, fogalmunk sincs egy cég költségeiről. És nem csak a kezdeti, hanem a további kifizetni valókat sem mindig tudjuk pontosan. Ezért is örültem nagyon, amikor az ismerősöm felhívta a figyelmemet erre az oldalra, ahol új cégalapítás 16.900 Ft, vagy akár INGYEN, ha székhelyet kér az ügyfél.

Bevallom, sosem hallottam még korábban a székhelyszolgáltatókról, és ahogy megtudtam, ez egy hatalmas segítség a vállalkozásoknak. Na de kezdjük az elején. A topcegalapitas.eu oldalon egészen a kezdetektől segítik az embereket ebben a hatalmas útvesztőben. Például én azt sem tudtam, hogy milyen sok teendő van a cég alapítása előtt, könyvelőt keresni, és dönteni rengeteg dologban. Például hogy milyen a cégforma, ki lesz az ügyvezető. Ezeket mind mind nagyon át kell gondolni, mert nagyon sok múlik azon, hogy valaki KATÁ-s egyéni vállalkozó-e, vagy Kft.-t, illetbe Bt.-t alapít. És ezt már a legelején mérlegelni kell, hogy melyik éri meg a legjobban. Meg kell vizsgálni, hogy milyen bevételekre számíthatunk, milyen kiadásaink lesznek, és így tovább.

Ha céget alapítunk, ott az ügyvezető kérdése. Hogy ki ő, és ami még fontosabb, hogy milyen járulékot kell fizetni utána. Valamint hogy mi lesz a cég neve, mellesleg ez az egyik legszórakoztatóbb dolog, cégnevet választani. Aztán, hogy pontosan milyen tevékenységi köröket szeretne felvenni, ez is nagyon fontos kérdés. És itt jön képbe a székhelyszolgáltatás, hiszen az is nagy kérdés, hogy hol lesz a székhely. A topcegalapitas.eu-nál, ha ilyen szolgáltatást is szeretnénk, akkor van rá lehetőség, a cégünk székhelye ekkor Újlengyelben lesz, ami azért jó, mert ez egy iparűzési adó mentes település. Így egy gonddal és egy befizetnivalóval kevesebb. Ami azért egy kezdő – de akár régóta működő – vállalkozás esetében igen sokat számít.

Amiért még nagyon jó a székhelszolgáltató, hogy nem kell postára járni, hivatalos iratokkal bajlódni, hisz ezt megteszi a szolgáltató, mint ahogy nem kell irodát bérelnem és alkalmazottat fizetnem ezekért a dolgokért. Költséghatékony és maximálisan megbízható, nem véletlen, hogy milyen sok multicég választotta már a topcegalapitas.eu-t. Ez egy teljesen legális dolog, és egyre többen ismerik fel az előnyeit. Megkönnyíti a vállalkozás életét, az már egyszer biztos.

Tényleg, már úgy is beszélek, mint egy vállalkozó. Na de ha megvan a cégünk, a székhelyünk, és az ügyvezetőnk, akkor sem dőlhetünk ám nyugodtan hátra. És ebben is nagy segítséget kaptam ezen a honlapon.

Nevezetesen, miután megvan a cég, bankszámlát kell nyitni, erre nyolc nap áll rendelkezésre. Aztán be kell jelentkezni a Kereskedelmi és Iparkamarához, valamint a NAV-hoz. Amióta a topcegalapitas.eu ügyfele vagyok, nyugodtan végzem a munkámat és egyáltalán nem aggódok amiatt, hogy valamit nem kapok meg, valamit elfelejtek. Hiszen bármilyen hivatalos vagy nem hivatalos iratom érkezik, azt szkennelve kapom meg, így biztosan nem tűnik el semmi. És ami a legjobb, hogy nem kell várakoznom a hivatalos iratokért. Az idő ugyanis drága. Ezt is vállalkozóként tapasztaltam meg.

A cégalapítás végtelenül egyszerű volt. új cégalapítás 16900 Ft. – vagy ingyen, ha székhelyet kérek – ezt azóta is sok ismerősömnek ajánlottam. Óriási segítség volt ez nekem, és szerintem mindenkinek hatalmas könnyebbség, ha igénybe veszi a topcegalapitas szolgáltatásait. Sokat olvastam a cégalapítás előtt, hisz a hivatalos ügyek intézése nem fogja nyomasztani az egyébként is frusztrált vállalkozót.

Cégbíróság, nyomtatványok, bejelentések, bejegyzések – egy idő után annak, aki nincs hozzászokva az ilyesmihez, eléggé megterhelő tud lenni ez a sok minden. De szerencsére van megoldás, van segítség. És van úgymond egy kis előkészület, vagy tanulási lehetőség is. Én ezen az oldalon sok cikket elolvastam, mert érhetően, egyszerűen írják le, hogy kinek mikor mi a teendője. Ez pedig egy olyan valakinek, mint én, aki még sosem volt vállalkozó, tényleg óriási segítség.

Ami még megdöbbentett, persze pozitív értelemben, hogy ma már egy céget egy órán belül meg lehet alapítani, ehhez persze időpontot kell egyeztetni és már készen állni minden igazolvánnyal, személyes okmánnyal, ami szükséges hozzá. De egy óra, mégiscsak egy óra. A cégbejegyzés pedig egy-két munkanap csupán, ami szintén egy klassz dolog. És nagyon egyszerű.

A topcegalapitas oldalán sok cikket is találtam, ami mind a vállalkozásokat segíti a kezdetekkor és a mindennapokban. Közérthető módon fogalmazták meg a tudnivalókat, és sok tanácsot is kaptam, például a cégnév kiválasztását illetően. Egy szó mint száz, nekem csak pozitív tapasztalataim vannak a topcegalapitassal és magával a vállalkozói formával is. Nem gondoltam volna, hogy ez az egész ilyen egyszerű is lehet.

Pár nap alatt volt cégem és már kezdhettem is dolgozni, ügyfeleket gyűjteni. Ez pedig egy cég életében mindig nagyon szép időszak. Szép és nehéz, hisz hosszú évek alkalmazotti léte után kihívás saját lábon megállni a piacon. De pont a nehézsége adja a szépségét is, és erőt a mindennapokra. Ebben az egész vállalkozósdiban pedig a legjobb, hogy a dolgaim jó kezekben vannak.

A hollywoodi mozifilmek megtették hatásukat tehát, a sok-sok igaz történet alapján készülő film után én is nekivágtam, hogy megvalósítsam álmaimat. Lehet, hogy az én történetemből sosem lesz filmforgatás, de én akkor is büszke vagyok magamra, hogy megvalósítottam az álmomat, hogy bátor voltam és mertem az álmom nyomába eredni, új célokat kitűzni.

Ilyen segítséggel pedig még egyszerűbb volt az egész, mint azt valaha elképzeltem. És még amiatt sem kell aggódnom, hogy valamelyik hivatalos irat elkallódik, nem kapom meg, vagy épp megfeledkezem róla.