A pcmentor laptop szerviz mentette meg a nyári filmnézéseinket

Bizonyára sokatokkal előfordult már, hogy meg akartatok nézni valamilyen jó filmet, de valamiért nem sikerült. Ugye, hogy milyen rettentően bosszantó dolog is ez? Van egy film, amire már régen vártatotok és most végre megszereztétek, vagy elérhetővé vált számotokra de egyszerűen valami mindig megakadályozza, hogy élvezhessétek is. Nincs időd elmenni a moziba, vagy van időd, de túl sokan vannak és már elfogytak a jó helyek. Esetleg nem ér rá senki. Máskor pedig egy nagyon régi kedvencedet szeretnéd újra megnézni, de azt pedig már nem is játsszák a mozikban.

Ilyenkor jöhet az otthoni filmnézés. Szerencsére a mai világunkban már abszolút nem jelenthet problémát az, hogy otthon nézzünk filmeket. Már a tévé műsoridejéhez sem kell igazodnunk, hiszen a dvd-vel, pendrive-okkal és az internettel együtt, gyakorlatilag bármikor megnézhetünk bármit. Ha megszereztük, vagy megtaláltuk a filmet a világhálón, akkor már csak áramra van szükségünk, saját magunkra, és esetleg valami nassolni valóra. Illetve a barátainkra, hogy ha szeretünk közösen filmet nézni. És természetesen egy lejátszásra alkalmas eszközre: mondjuk egy laptopra.

De mit tehetünk akkor, hogy ez a nevezetes laptop nem akar úgy működni, ahogy mi azt elvárnánk tőle. Történetesen, hogy nem kapcsol be. Az mondjuk elég súlyos probléma. Nem kell különösebben körbeírnom a problémát, hogy egy ilyen eset milyen hatalmas mértékben nehezítheti meg a békésen beütemezett filmnézési terveinket. Hát velem is valami nagyon hasonló történt, csakhogy az én gépem teljesen megbolondult. Egyszerűen nem tudtam dűlőre jutni vele. Hol bekapcsolt, hol kikapcsolt, hol a képernyő vacakolt. Ráadásul, végre itt van a nyár, amit én úgy terveztem el, hogy a legnagyobb melegeket a nyugisan bekuckózva fogom eltölteni a légkondícionált kis szobácskámban és régi, nagy klasszikus filmeket fogok nézni, nagy elánnal, gyors egymásutánban.

Azt mondanom sem kell, hogy a dolgok jelenlegi álláspontja szerint, erről még csak nem is álmodhattam. De szerencsére engem sem olyan fából faragtak, hogy az első akadályok után kétségbe esve sírdogáljak a sarokban, ezért fogtam a mobilomat és gyorsan utánajártam, hogy milyen lehetőségeim vannak a laptopom megjavítására és én magam mit tehet meg ennek az érdekében.

A tökéletes segítség laptop szerviz témakörben

Mindenképpen szükségem volt egy helyre, ahol meg tudják nézni, hogy mi baja lehet a laptopomnak és ahol, lehetőleg meg is tudják javítani. Rémlett, hogy az egyik haveromnak is volt már hasonló esete a lapijával, ezért gyorsan írtam is neki. Hamar válaszolt is és az írta, hogy az ő választása a Pcmentor volt. A Pcmentor laptop szerviz ugyanis az ő laptopján kiváló munkát végzett, azóta is (5 hónapja) megfelelően működik, pedig ő a játékokkal nyüstöli rendesen. Ráadásul mindezt 8 nap alatt sikerült megcsinálniuk, ami tekintve, hogy az a gép több sebből is vérzett, egy nagyon jó időaránynak mondható. Ez előtt a szerviz előtt viszont rendszeresen előfordult, hogy jóval gyakrabban, esetenként havonta kellett visszavinnie a gépét, mert a műszerészek nem foglalkoztak a probléma gyökerével, hanem mindig felületesen kezelték azt.

pcmentor laptop szerviz

Ennél a cégnél azonban az elvégzett javításokra nem kevesebb, mint 12 hónap garanciális időt vállalnak. Azért az nem semmi. Ilyen mértékű magabiztosság biztos nem véletlenül létezik. Na, már ekkor gondoltam, hogy ennek a boltnak a dolgozói biztosan értik a munkájukat.

Gyorsan meg is néztem a nyitva tartási idejüket és a legközelebbi időpontban, amikor tűrhetőnek tűnt a tömeg, felkerestem őket a budai üzletükben. Nagyon megörültem neki egyébként, hogy Budán is található üzletük, amióta ugyanis én is Budára költöztem, lépten-nyomon találkozom a közlekedés nehézségeivel, Ezért, ha valami az én térfelemen található meg, az mindig óriási öröm a számomra.

És, hogy honnan tudtam, hogy mikor lesz elviselhető a vásárlók mennyisége az üzletben? Hát elárulom, nincs röntgenszemem, sem szuper hallásom, de még a jövőt sem látom előre. Viszont a honlapon, mind a két bolt esetében feltüntették, hogy mely idősávokban érdemes ellátogatni hozzájuk. Hát ez szerintem nagyszerű, már-már zseniális húzás volt a részükről! Nem csak a fölöslegesen nagy tömeget kerülhetik így el, de még az elégedetlenkedő és türelmetlenkedésre hajlamos vendégeket is kordában tudják így tartani.

A boltban, avagy mi lett a laptopom sorsa

Ellátogattam tehát a fent nevezett boltba, hogy én is szemügyre vetessem szegény kis gépemet a Pcmentor laptop szerviz dolgozóival. Nagyon flottul működött minden. Valóban nem kellett többet várnom annál az időintervallumnál, amit előzőleg a honlapjukon megadtak. Ezután, a fiatalember, ha gondjai alá vette gépemet, nagyon korrekt és segítőkész volt velem szemben. Nyomát sem éreztem hanghordozásában a flegmázásnak, vagy a fölényeskedésnek. Megkérdezett minden fontos információt, ami alapján neki tudott kezdeni a probléma megkeresésének. Ha pedig egy kérdés nem volt számomra világos, hiszen én nem értek annyira a számítógépekhez, akkor kedvesen és türelmesen rávezetett, hogy mire volt kíváncsi pontosan.

Előzetesen 1-2 napot kért, hogy megnézhesse, hol lehetnek a gépem gondjainak gyökerei, és meghagytam az elérhetőségeimet, amin majd meg fog keresni a további információkkal, árajánlattal és javaslattal. De nagyon korrekt módon előzőleg még tájékoztatott arról, hogy átvizsgálásnak a laptopok esetében van egy fix összege, amit elengednek, amennyiben a laptop menthetetlen (ó ne!), vagy ha menthető és a javíttatást náluk szeretném elvégezni.

Így kell elégedett ügyfeleket szerezni!

Szerintem ez nagyon ügyfélbarát hozzáállás, hiszen, ha meg tudják javítani, természetesen nem fogom elvinni máshova, nem is értem, hogy mások miért csinálnának ilyet, hiszen teljesen botorságnak tűnik. Így viszont tényleg minden problémának utánajárnak. Ezt a lépést sajnos nagyon sok szervizbolt kihagyja.

Emlékezzük csak vissza haverom lapijára, azt sem véletlenül kellett minden hónapban szervizbe vinni. És nem véletlen az sem, hogy amióta itt parkoltatta, lassan fél éve tökéletesen tudja használni. Így már világos lett számomra is, hogy miért merik bevállalni a 12 hónapos garanciát. Hiszen olyan mértékben, olyan alaposan és részletekben menően utánajárnak mindennek, minden problémának, ami felmerült, és mindennek, ami okozhatta őket, hogy kizárt, hogy valamit ne vegyenek észre.

Éppen ezért nagyon örültem, hogy rájuk esett a választásom a laptopom megjavíttatásának az ügyében és bízvást bíztam abban, hogy ha valahol, akkor itt biztosan helyre tudják hozni az Asusomat.

Az ígért határidőn belül fel is hívtak és nagyon érthetően elmagyarázták nekem, hogy milyen kehéi vannak a gépemnek és ők mit tudnak tenni annak az érdekében, hogy ezt megjavítsák. Természetesen elfogadtam az árajánlatukat és minden javítást, amit javasoltak. Hiszen mindegyik szükséges volt ahhoz, hogy a gépem végre rendesen működjön és ráadásul a kiszabott ár is, úgy vélem, hogy teljesen megfelelő volt egy ilyen hadművelet elvégzése esetében. Megbeszéltük a fizetés módját és megegyeztünk egy becsült határidőben, amennyi idő alatt vállalni tudták a gép megjavítását.

Aztán úgy alakult, hogy még egy nappal korábban felhívtak, hogy már el is készült! Nagyon megörültem ennek és rögtön el is mentem a gépemért. Ennek a történetnek pedig már majdnem egy hónapja. A gépem szerintem akkor sem működött ennyire olajozottan, amikor vadonat újonnan hazahoztam. Olyan szépen töltődnek be rajta a filmek, hogy az valami álom! Ezzel nem csak a laptopomat mentették meg, de gyakorlatilag az egész nyaramat is és végre minden visszasodródott a megszokott medrébe.

Nagyon elégedett vagyok a működésével és az elképesztően professzionális munkával, amit ez a szerviz nyújtott. Biztos vagyok benne, hogy ha legközelebb problémám akad nekem, vagy a családomnak a laptopjával, pc-jével, akkor is ide fogok visszatérni javításra!