Fizess a moziban is elegánsan!

Semmit se hagyj az utolsó pillanatra!

Szokásom az apróbb dolgaimnál nem figyelembe venni az állapotromlást, mindig úgy vagyok vele, hogy majd veszek másikat, amikor olyan helyen járok. Vagy amikor eszembe jut csak azért elindulni. Megsúgom, egyikre sem szokott sor kerülni, így gyakran kerülök kellemetlen helyzetbe. Mégsem tanulok belőle, csak amikor már nagyon vészes a helyzet, akkor cserélem le az elviselt darabokat. Számtalan irattartó és pénztárca lehelte már ki nálam a lelkét, mégis mindig megvárom, míg darabjaira esik. Mivel mindig azt néztem, hogy gyorsan valami olcsót dobjak a kosárba, így azok többnyire gagyik is voltak, hamar elhasználódtak. Egyik barátnőm ezt megunta, és elkezdett nyaggatni, hogy most már kéne nekem egy igazi, tartós bőr pénztárca. Mindig megígértem, hogy valamikor sort kerítek rá, persze folyamatosan csak elodáztam a dolgot, és ismét megvártam, míg a tárcám teljesen elrongyolódik, és darabjaira hullik. Persze nem is én lennék, ha nem hoztam volna magam ezzel kellemetlen helyzetbe…

Egy kellemetlen helyzet rávehet a változtatásra

Éppen moziban álltunk sorba nasiért. A jegyeket már megvettük az éppen aktuálisan legtrendibb filmre, de nem lenne igazi az élmény, ha nem szereznénk be hozzá egy kis rágcsálnivalót és üdítőt. Ha mozizunk, általában egyikünk veszi a jegyet, a másikunk pedig a film idejére szükséges túlélőcsomagot. Most rajtam volt a sor, hogy a büfében megszerzett menüt kifizessem. Éppen előkaptam zsebemből az elnyűtt, műbőr, hangjegyes, egykor szebb időket megélt pénztárcámat, és ahogyan nyitottam volna ki, szanaszét repült minden. Nagyon látványos volt, akárcsak a filmekben, még a pattogatott kukoricába is jutott egy kis apró… Nos, az egy dolog, hogy hirtelen belegondolva nem szívesen harapnék rá elhunyt tárcám tartalmára, de úgy éreztem a jelenet után, mintha azonnal el tudnék süllyedni szégyenemben. Barátnőmnek igaza volt, tényleg kéne már az a bőr pénztárca.

Miután összeszedtük a széthullott cuccaimat, és fizettünk, gyorsan elhagytuk a kínos baleset helyszínét, és beültünk megnézni a kiválasztott filmet. mozi után még volt időnk, és mivel a mozi egy nagy áruházban van, szét is néztünk pár helyen tárcaügyben, de nem találtam meg álmaim darabját. Amelyik tetszett, az számomra túl drága volt, amelyik meg elérhető árkategóriában volt, azt nem vállaltam volna fel a nyilvánosság előtt, sem a színe, fazonja, és minősége miatt. A nagy plázatúra után kicsit csalódottan indultunk el hazafelé. Szerencsére nem kellett vonatoznunk, mert barátnőm anyukája értünk jött kocsival. Ez bevett szokás volt, amikor mozis vagy koncertes csajos nagy hétvégét tartottunk, és most is egy ilyen állt előttünk. Beszámoltunk az aznapi történésekről, és azon tanakodtunk, hogy  milyen gáz, hogy sehol sem lehet kapni egy normális bőr pénztárcát, mindenhol vagy műbőrt vágnának hozzád, vagy olyan az ára, hogy abból már egy-két számládat is be tudnád fizetni. Ő persze kiröhögött, hogy milyen buták vagyunk, hát nem hallottunk még a Bagbox Webáruházáról? Nagyon szépen nézhettünk, mert megint csak kiröhögött, mert ugyanolyan értetlen fejjel néztünk rá, meg persze egymásra is.

A keresés és válogatás izgalmai

Amikor hazaértünk, ki is adta a házi feladatot: fel kellett keresnünk a Bagbox oldalát, és addig kellett nézelődnünk a bőr pénztárcák között, amíg rá nem találtam a tökéletes darabra. Egyszerre tűnt könnyű és nehéz feladatnak is. A bőség zavarában kapkodtuk a fejünket a jobbnál jobb darabok között, egyszer egy natúr darab tetszett meg, egyszer pedig egy színes vagy éppen egy mintás. Nehéz volt kitalálni, hogy egy egyszerűbb fazonú darabra vágyom, vagy egy kombináltra. Többnyire a kombinált tárcákra szavaztam eddig, ugyanis azokba aztán a fél életedet bele tudod pakolni, ami nőknél fontos dolog. Nem csak egy női táskában található meg a halott német katonától kezdve a tartalékruhákig minden, hanem egy pénztárca is sok meglepetést tartogathat. Nagyon könnyen el lehet bennük tévedni. Már ha nem ismered kellően a tulajdonosát, és engedély nélkül belekukkantasz.

Új bőr pénztárca és happy end

Végül ismét egy kombinált darabra esett a választásom, csak ez most annyiban különbözik elődjeitől, hogy bőrből készült, és így garantáltan nem fogja megadni magát pár hónapon vagy egy éven belül. Mérete és formája is kézre esik, mégis belefér minden, amit bele szeretnék tenni. Webáruházas rendeléseknél mindig én vagyok a próbaalany, ha beválik a termék, és megbízható az áruház, akkor barátnőm is szokott rendelni. Látva, hogy nem kellett csalódnom, felbátorodott és ő is rendelt magának egy piros bőr pénztárcát. Persze megint sok idő kellett, mire megszületett a választás. Könnyű elveszni a vagányabb és elegánsabb darabok között, de miután mindketten megtaláltuk számításainkat, biztosak vagyunk benne, hogy nem most kerestük fel utoljára a Bagbox Webáruházát.

Ezután már minden aggodalom nélkül mentünk moziba, nem kellett attól félnem, hogy éppen fizetéskor leheli ki lelkét a tárcám. Most már egy menő bőr pénztárca tesz nekem szolgálatot, ezzel biztosítva, hogy nem fog a fizetésnél baleset történni.