A kedvenc filmem egy vállalkozásról

A számomra legértékesebb filmek központi témái valahogy mindig a vállalkozásokhoz és a sikerhez kapcsolódtak. Igazából nem számított, hogy milyen típusú vállalkozásról van szó. A filmben szereplő vállalat főprofilja lehetett szolgáltatás, gyártás vagy bármi egyéb, számomra mindig érdekesnek bizonyult a téma. Sajnálom is, hogy a mozikban viszonylag ritkán mutatnak be ilyen filmeket.

Az egyik legmeghatározóbb ilyen jellegű filmem egy fiatal csapatról szól, akik jobbnál jobb ötletekkel és hivatottsággal rendelkeznek. Az éretlenségük és a tapasztaltuk azonban nagy hátrányt jelent nekik, aminek a következményei végig kísérik a filmet. Végül persze happy end kerekedik ki a történet végéből, de azért elgondolkodtató, hogy a való életben is ilyen jól alakultak volna a dolgok. Hiszen ezek „csak” filmek, melyek sok estben kissé ideálisabb világot vetítenek elénk. Minden esetre a valóságban is találhatunk olyan megoldásokat, melyek segíthetnek egy induló, vagy már meglévő vállalkozásnak is ahhoz, hogy egy filmre hajazó siker történet kerekedjen ki a dologból. Ehhez csak tájékozódni kell.

A székhelyszolgáltatás 2. kerület egy olyan jellegű segítség, mely a fenti gondolat mentén haladva jelentős segítséget jelenthet a vállalkozó kedvűek számra. Egy vállalkozás megannyi dolgon elbukhat, melyek között előkelő helyen szerepelnek a székhellyel kapcsolatos ügyintézések. Sok nehézsége van ennek a dolognak: a bérleti díj, a hely alkalmassága, a megfelelő ügyvéd megkeresése, a bonyolult jogszabályok megismerése és betartása és az egyéb ezzel járó költségek.

Őszintén szólva sok esetben még egy tapasztalt vállalkozó sem feltétlen van mindezzel teljesen tisztában. Mit mondhatna akkor egy olyan valaki, aki fiatalon egy friss vállalkozásba szeretne kezdeni? Éppen elég teendője lesz a nélkül is, hogy ezekkel a bonyolult kérdésekkel foglalkoznia kéne. A fenti linken egy olyan szolgáltatatót érhetünk el, akik felismerték, hogy igény van arra, hogy ezt a terhet átvegyék másoktól.

Akár rendelkezünk saját ügyvéddel, akár nem, itt a székhelyszolgáltatással kapcsolatos ügyintézést gyorsan és könnyedén megkezdhetjük. A hozzájáruló nyilatkozatot egy órán belül megkaphatjuk, amit át is adhatunk a saját ügyvédünknek, ha van. Nincs ügyvédünk? Semmi vész! Ez a szolgáltató azt is elintézi a számunkra, ráadásul ezért semmilyen díjat nem fog felszámolni nekünk.

A szolgáltatásokat tekintve két típust láthatunk: egy budapesti székhelyszolgáltatást és egy speciálisabbat, ahol nem kell iparűzési adót fizetnünk. Az hogy kinek mi a megfelelő, és mi éri meg a legjobban egy összetett kérdés. Maga a szolgáltató is azt tanácsolja, hogy érdemes a döntés előtt kikérni egy könyvelő vagy adótanácsadó véleményét is. A lényeg az, hogy itt több vállalkozás is megtalálhatja a neki megfelelő megoldást.

A szolgáltatásoknál láthatjuk az árakat is. Félévente 29.900 vagy 39.900 Ft + áfa, attól függően, hogy melyik szolgáltatást válasszuk ki magunknak. Belegondolva abba, hogy mennyi költséggel járna az, hogy ha székhelyfoglalást mi magunk intéznénk, úgy gondolom, hogy ez egy kiváló ár. Főleg, hogy így a nem várt kiadásoktól is megóvhatjuk magunkat a különböző céges hatóságok miatt. Ráadásul egy hónapot ajándékba is megkapunk!

A szolgáltatás természetesen többet jelent, mint egyszerű székhelybiztosítást. Az egyik legfontosabb eleme az, hogy a hatóságok kényszerintézkedéseit is átvállalják tőlünk. A székhelyszolgáltatás 2. kerületnek ehhez kiváló tapasztalata és ügyvédei kapcsolatai vannak. Arról nem is beszélve, hogy még egy tárgyalóterem is biztosítva van a számunkra, ha emellett a kiváló szolgáltató mellett döntünk. Még a levelek fogadását és továbbítását is elintézik a számunkra.