Egy jó ötlet a moziból

A férjemmel elhatároztuk hogy végre belevágunk a család alapításba, nekikezdünk a baba projektnek. Ám előtte szeretnénk tájékozódni a témában, és minden lehetséges információt megtudni, hogy biztosra menjünk. Mert nem szeretnénk kapkodni és stresszelni, hogy csak az után kezdünk utánanézni a dolgoknak, amikor már megvan a baba.

Sok tervezgetés és nézelődés után úgy döntöttünk, kikapcsolódunk kicsit. Megy a mozikba egy vígjáték ami pont ezt a gyermekvállalás témakört járja körül. És ha megnézzük, nem csak jól szórakozunk de talán még tanulunk is valamit. A film elég vicces volt, egy kedves, rózsaszín komédia, amiben a végén minden probléma megoldódik és a főhősök boldogan élnek. A cselekményben az egyik fő probléma a babakocsi választás volt.

Ezen mi is elgondolkoztunk. Hiszen a jól kiválasztott babakocsik tényleg esszenciális elemek a családi élet kezdetekor. Ezért elkezdtük végigvenni a fontos szempontokat, amik segítségével kiválaszthatjuk a legtökéletesebb babakocsit leendő kis lurkónk számára. Szeretném veletek is megosztani ezeket, hátha segítséget nyújthatnak a választásban, és tanulhattok a mi tapasztalatainkból.

A kényelem

Elsősorban a baba kényelme a legfontosabb. És akár nézelődni, akár aludni szeretne a gyerkőc, minden igényt ki kell hogy elégítsen. A babakocsik többsége megfelel ennek a kritériumnak, mert ergonomikusan vannak kialakítva, és a különböző párnázás és forma is a kényelmet szolgálja. Vannak multifunkciós babakocsik, amiknél cserélhető az ülő érsz, így fekvő és ülő pozíciós ülés is beszerelhető. Továbbá ha kinőtte a kicsi helyet, nagyobbra is lehet cserélni. Így sokáig használható a babakocsi.

A mi kényelmünkről se feledkezzünk meg azért. Ezt szolgálja az állítható fogantyú és a váz könnyű szerkezete, ami igazi élménnyé teszi a babakocsis sétálást.

A praktikusság

Egy másik lényeges szempont, hogy a babakocsi a lehető legpraktikusabb legyen. Például legyen mindenféle tároló része, hogy ne nekünk kelljen hurcolni a babacuccokat még pluszban. Az is jó lenne, ha ezek a tárolók vízállóak és zárhatóak lennének, így ha rossz az idő sem kell féltenünk a dolgainkat hogy sárosak lesznek.

Aztán, az összecsukás is lényeges, hogy könnyen lehessen szállítani a kocsikat. Ha autóval utazunk mondjuk vidékre a nagyszülőkhöz, akkor be lehessen tenni a csomagtartóba az egész babakocsit.

A biztonság

Talán ez az egyik legfontosabb szempont. Hiszen a gyermek testi épségére vigyázni kell. Szóval mindenképpen minőségi babakocsikat kell keresnünk. Az is jó lenne, ha a kerekek és a fékező rendszer úgy lenne kialakítva, hogy minden úttípuson lehessen használni. Aztán, maga az ülés rész is legyen vízálló, hiszen ha elkap egy hirtelen eső sétálás közben, meg ne fázzon a kicsi. De egy lehajtható fedő résszel nem kell ettől tartani.

Ha még a belső rész is kivehető és mosható, az az igazi, mert így a baktériumok megjelenésétől sem kell félni. Hiszen minden kosz egyszerűen eltávolítható, így a baba környezete mindig tiszta marad.

A kinézet

Egy babakocsi azért elég meghatározó elem, így arról sem szabad megfeledkezzünk, hogy hogyan néz ki. És bár ez egy kevésbé lényeges szempont mint a fentebb említettek, mégis, aki megteheti annak érdemes ezt is figyelembe venni. Egy kis plusz ráfordítással anyukaként is stílusosak maradhatunk.

Miután ezeket a szempontokat összegyűjtöttük, meg is találtuk a legmegfelelőbb oldalt, ami babakocsik eladásával foglalkozik. Itt hatalmas választékból kereshetjük meg az igényeinknek leginkább megfelelő babakocsikat. Széles a kínálat mind árban, mind funkciókban, de a minőség minden termékre garantált. Még híres tervezők babakocsijaiból is válogathatunk. Minden termék mellett részletes leírás van oktatóvideókkal, amik megmutatják a különböző összecsukási vagy átszerelési technikákat. Ezzel is segítenek a döntésben. Továbbá, ha 100.000 forint felett vásárolunk, ingyenesek kiszállítják a megvásárolt csomagot.

Nagyon megörültünk a férjemmel, hogy ezzel az információval is előrébb jutottunk. Most már igazán belevághatunk a baba projektbe, és nyugodtak lehetünk, mert már mindent tudunk! Nektek, kedves olvasók is nagyon ajánlom ezt a weboldalt, mert hasznos lehet átböngészni a lehetőségeket.