Fotógép kell a mókás pillanatok megörökítéséhez

Nem gondolnám, hogy a fotógép kapcsán egy újkori huncutságról van szó. Ha megnézünk pár igazán régi filmet, ott is megvolt ennek a maga megfelelője, csak egy kicsit kevésbé volt önműködő a dolog, mert fényképész kellett hozzá és haza sem kellett vinned a képet, mert másnap úgyis az újság címlapján jelent meg.

Imádom egyébként ezeket a régi filmeket, mert nagyon különlegesnek tartom, ahogyan és amilyen eszközökkel leírják, hogy hol mi történik. Nagyon szeretem a vidám, buli hangulatot és örömet árasztó filmeket, ami nem is akar sokkal többet, csak valamilyen bohókás történetet elmondani a maga eszközeivel és közben gyönyörködtet és szórakoztat. De nagyon lebilincselőnek találom azt is, amikor egy olyan történelmi eseményt filmesítenek meg, ami ennél azért jóval mélyebb és nehezebb történet. Ott is olyan kosztümök és díszletek, járgányok, kirakatok és utcaképek jelennek meg, mintha egy régi, poros újságot olvasnék. Nem igazán olvastam újságot az utóbbi években már, de még mindig az orromban van az illata ezeknek a régi napi- és hetilapoknak. Valahogy a filmekkel kapcsolatban is így érzek, hogy bár régen néztem most utoljára valami ilyet, de mégis csukott szemmel fel tudom idézni a lefestett hangulatot. De ez nem az én zsenialitásom, hanem a filmkészítőké.

Mostanában különösen érdeklődő vagyok az esküvői témájú filmek felé, ami érthető abból a szempontból, hogy májusban lesz a mi nagy napunk a kedvesemmel. Bár a régi filmek között most nem ugrik be, hogy volna kifejezetten ilyen témájú, de olyan, amiben egy epizódként esküvő szerepel, olyan több is van. Micsoda esküvők azok! És micsoda kosztümöket készítettek a színészeknek hozzá! Biztosan nagyon izgalmas lehetett ilyen szép ruhákat viselni és ennyire csinosnak lenni egy-egy napon keresztül, bár azért az is igaz, hogy amennyire jó érzés ennyire elegánsan kinézni, annyira teher is lehet ezeket viselni. Hiszen némelyik abroncs, vagy akár csak maga a ruha is szimplán több kiló lehet, amit nem mindig könnyű egy egész napon keresztül hordani. Én is így keresek ruhát, hogy legyen szép, de azért remélhetőleg ne szakadjak meg abban, hogy egész nap rajtunk van.

Nem csak a ruhákkal foglalkozok már, hanem minden egyéb kellékkel egyaránt. Így például a fotógép kérdése is szóba jött már a tervezgetés során. Mi több, ez egy elég fontos kérdés, úgyhogy elég nagy fókuszt kapott az utóbbi pár napban. Ez ugyanis egy olyan modern eszköz arra, hogy a buli méginkább emlékezetes legyen, amit nem szívesen hagynánk ki. Beállnak a fal elé a barátok mindenféle mulatságos kiegészítővel és annyi képet csinálnak, amennyit csak akarnak. Mindenki elteszi emlékbe, kirakhatja a hűtőre és hasonlók. És ez egy olyan kézzel fogható emlék lesz mindenkinek, ami szerintem messze az egyik legkirályabb dolog, amit egy esküvőről haza lehet vinni. Mert persze, nem rossz egy ötletes ajándék, de ez tényleg emlék marad.

Igen ám, de a fotógép a fotós és videós csapat mellett valahogy mégis csak egy olyan plusz, amiért azért fizet ki az ember x összeget, mert mókás és szép emlékeket készít. Na de, tényleg ér ez ennyit? Vagy ennyivel többet? Ha esetleg van valamilyen tüstént nyomtató berendezés a családban, akkor nem jó csak egy olyan fényképezőt kirakni szimplán? Vagy ez nem olyan jó ötlet? Nem tudom.

Egy fotógép mellé nem csak a fotókat és a berendezést kapja az ember, ha bérel. Hanem ott lesz a tömérdek kiegészítő, ami mindegyik jópofa és talán még jól is használható. Aztán ott lesz a háttér, ami egységessé teszi az összes fotót és nem kell helyszínt keresni, hogy na vajon hol legyen ennek a berendezésnek a helye. És végül, ami talán a legfontosabb, hogy egy kezelő személy is érkezik a berendezéssel, aki segít a kissé már italos állapotokban is instruálni az embereket és elindítani a fotó készítést. Ő az, aki abban is segít, hogy hány fotó legyen kinyomtatva, és, ha esetleg valaki meg akarja kapni e-mailben a képeket, akkor arra is van lehetőség. Hiszen azért klassz, ha digitális formában is megvannak ezek a felvételek.

A selfiegep.hu csapatát találtam meg a neten, akik ilyen jellegű fotógép és fotósarok bérléssel foglalkoznak és még szimpatikusak is voltak mellé. Nem könnyű látatlanban szolgáltatót választani, de azt hiszem, hogy ők bőven túlszárnyalják az elképzeléseimet. Igazából azon túl, hogy a megfelelő területet biztosítjuk nekik, ami kb. egy 3×3 méteres négyzet, ezen kívül nagyon semmi másra nincs szükségük ahhoz, hogy a legjobb fotókat készítsék nekünk. Jó, nyilván áram az kell, de ezzel talán nem kell külön számolni egy esküvőnél. Innentől pedig már csak emberek kellenek, akik szeretnék valamilyen vicces formában megörökíteni a pillanatot és ezzel aztán elindítják azt a láncot, amivel mindenkit berántanak majd egy mókás fotóra.

A selfiegep.hu csapatától különböző csomagokban van lehetőség a szolgáltatás megrendelésére. A legfőbb különbség a csomagok között az, hogy hány órára rendeljük meg őket. Ebből adódik aztán az is, hogy milyen egyéb lehetőségeket biztosítanak a megrendelőnek az egyre hosszabb megrendelésekhez.

Először is, van 4 órás bérlési lehetőség, amely 99 000 forintba kerül. Ez magában foglalja a korlátlan fotó készítést a fotózástól a nyomtatásig – tehát ha én ötször akarom ugyanazt kinyomtatni, akkor van rá lehetőség. És természetesen benne van az asszisztencia díja is, mert hát valakinek biztosan kell kezelnie egy ilyen berendezést. Ha viszont már az eggyel nagyobb csomagot választjuk, amiért 6 óra bérlést 119 000 forintért kapunk meg, ott már van plusz a szolgáltatások között. A korlátlan fotózás mellett itt már nem csak az alap fehér háttérrel lehet fotózkodni, hanem felár nélkül hoznak ki egy színes hátteret is. A 8 órás bérlés, ami 139 000 forintba kerül mindezeken túl még egy fotóalbumot is tartalmaz, amibe aztán a vendégek beragaszthatják az elkészített fotókat. Ezzel egy nagyon mókás vendégkönyvet lehet készíteni, ami biztosan örök emlék marad. Hogyha mégis túlórába csúszna a buli, mert annyian állnak sorban folyamatosan, hogy az már túllóg az eredetileg lefoglalt időkereten, akkor lehet hosszabbítani, óránként 20 000 forintért. A kiszállás díja pedig 100 Ft kilométerenként, Pest megyében pedig minimum 5000 forint.

Nekem nagyon szimpatikus a többi vállalkozás között a selfigep.hu fotógép állomása, úgyhogy lehet, hogy rájuk fog esni a választás, mert nagyon barátságosnak találom a feltételeket a kiegészítésekkel együtt is. Bár a kis létszámnál talán nem annyira indokolt, hogy ennyi órán keresztül rendelkezésre álljanak, de ezt majd még kitaláljuk a párommal. A lényeg, hogyha kell egy jó fotógép szolgáltató, akkor keresgéljetek a neten és nyugodtan akadjatok el a selfigep.hu csapatánál, mert nagyon jó ajánlataik vannak mindenféle mókás fotó elkészítését illetően.

fotógép