Egy film adta a karos állvány ötletét

Asztalosként dolgozom most már 10 éve. Idén végre elkezdtem a saját vállalkozásomat, amihez a pincénkben rendeztem be műhelyt. Ez egy nagyon jól ment ezen a helyszínen, amíg úgy fel nem halmozódott a nyersanyag, hogy nem tudtam, hova pakoljam őket. Ezért a műhelyem apróbb felújításokra szorult.

Egyik délután a feleségemmel egy akciófilmet, néztünk. A filmben volt egy raktáros jelenet, ahol a fal mentén praktikus karos állvány és fémpolcok sorakoztak. Ezeken a fém állványokon hosszú vas- és farudat sokasága hevert. Ez volt az, ami megihletett, azonnal tudtam, hogy ez lesz a megoldás: szereznem kell karos állványt a műhelyembe.

Elkezdtem kutakodni az interneten, hogy honnan tudnék rendelni, mivel autónk jelenleg nincs, így nem tudjuk megoldani a szállítást. Az ilyen nagy méretű karos állvány szállítása amúgy sem gyerekjáték. Emiatt olyan céget kerestem, ami ki is szállítja a polcokat és be is telepíti. Hamar találtam is az interneten az igényemnek megfelelő oldalakat.

karos állvány

A karos állványokat végül a RackingLog nevű neves cégtől rendeltük. Ez a cégcsoport 25 éve értékesít raktározási, irattárolási és árutárolási termékeket. Aki meglátogatja a webshopukat, a www.rackinglog.hu című oldalt, maga is elolvashatja a bemutatkozásukat és a leírásukat. A “Cégünkről” menüpont alatt az oldal legalján még egy online katalógust is van lehetősége letölteni az érdeklődőknek.

Az oldalon árajánlatot is lehet kérni. A munkatársak helyszíni felmérést, tervezést és a személyre szabott árajánlat elkészítését is vállalják. Telefonszám és e-mail cím is van megadva, de én az oldalon található adatlapot és üzenetblokkot töltöttem ki, így kértem tőlük árajánlatot, amit rövid időn belül meg is kaptam és nagyon kedvezőnek ítéltem. Az üzenetbe pontosan és részletesen belefoglaltam a garázs paramétereit, nagyságát, és hogy mennyi anyag tárolásához van szükségem karos állványra. Ez alapján a szakemberek ki tudták számolni, hogy mennyi állvány felhasználása lenne számomra a legoptimálisabb.

Mivel a karos állványt a fal mellé akarom állítani és csak egy oldalról akarom pakolni, ezért egyoldalú karos állványokat rendeltem. Ez tökéletesen alkalmas a hosszú faléceim és egyéb munkaanyagaim tárolására. Ezek az acélból készült szerkezetek oszlopokból épülnek fel, amelyeket keresztmerevítőkkel kapcsolnak össze. Igény szerint alakítható az oszlopok távolsága a tárolt anyag méretének megfelelően.

Annak ellenére, hogy már minden adatot megadtam az árajánlat-kérő levelemben, a szakemberek kijöttek egy személyes felmérésre a biztonság kedvéért. Ennek a költségeit szerencsére a cég állja. Ennek alapján elkészítették a tervrajzot. Miután legyártották a személyre szabott anyagokat, a szerződés szerinti időpontban kiszállították a műhelyembe az elkészült karos állványokat.

A profi szerelőcsapat rendkívüli gyorsasággal és megbízhatósággal szerelte fel a karos állványt a pinceműhelyembe. Így teljesen biztos lehettem abban, hogy a polcok a legnagyobb szakértelemmel lettek betelepítve és sok időn keresztül fogom tudni kényelmesen használni.