A mozizás helyett legyen végre valami király csapatépítő tréning!

A fenti mondat Gábor kollégámból szakadt ki, egy, milyen meglepő, újabb moziban töltött csapatépítő után.

Mindig próbálunk valami többet, extrábbat kitalálni, mint a mozi és utána egy lájtos kocsmázás, de mégis mindig ide lyukadunk ki. És igazából nincs ezzel semmi baj, 8-10-en beülünk egy filmre, amit szavazással döntünk el, hogy melyik legyen, aztán a közeli kocsmában csapunk egy kibeszélős, megbeszélős, beszélgetős iszogatást. Nincs ezzel semmi baj igazából, bár a többi ember a moziban biztos annak szurkol, hogy kitaláljuk végre valami jobb programot… Minthogy hangosan röhögve nézzük a filmet, kigúnyoljuk a romantikus jeleneteket, és kiborítjuk a popcornt – bár az utolsó véletlen volt, az előzmények fejében nem hitte el senki…

És akkor valakinek kipattant a fejéből, hogy menjünk csapatépítő tréningre a Balatonra!

Elsőre csak pislogtunk, hogy mi, mi van, és ez mégis miért lenne jó vagy több, mintha helyben építjük a csapatszellemet?

Aztán Peti megmutatta annak a cégnek a weboldalát, ahol az isteni vitorlás legénybúcsút szervezték a bátyjának, és ők foglalkoznak csapatépítő tréningekkel is. Választhatunk vitorlás, SUP csapatépítőt, vagy sárkányhajózást, quad túrát vagy evezést.

Hirtelen nem is tudtuk, hova kapjuk a fejünket, annyira királynak hangzott az összes választási lehetőség!

A quad túrát vetettük el elsőként, mondván, ha már a Balatonra megyünk, legyen köze a programnak a vízhez. A végleges döntéshez kell majd a végleges létszám is, mert Főnivel együtt 12-en vagyunk, de átlagosan 9-10 fő szokott eljönni egy-egy csapépre. A vitorlás bérlés például eszméletlen jól hangzik, lehet versenyezni is, de akár egy „sima” élményvitorlázás is kivitelezhető, esetleg ebéd a Balaton túlpartján és borkóstoló… Nyami! Mivel a vitorlások 8-10 fősek, ezért vagy egy nagyot bérelnénk vagy két kisebbet – utóbbi esetben talán még a verseny is beleférne, bár nem tudom, hogy tud-e bárki vitorlázni a csapatból.

A SUP-os csapatépítőt kisebb létszám vagy büdzsé esetén javasolják, de állati jó programlehetőségeket kínálnak. Nem csak cél nélkül lébecolnánk, hanem egy szuper versenyt lehetne csinálni. Választhatunk ügyességi, gyorsasági vagy kimondottan SUP surfinggel kapcsolatos gyorsasági versengés között! Az elsőben 3 fős csapatokat alkotva abban versenyeznénk, hogy melyik csapatban áll fel mindhárom tag először (ezt most képzeljétek el, én már látom a borulásokat!), a másodikban szintén csapatban játszanánk, és bójákat kéne kerülgetni, a harmadikban pedig egyénileg, rendesen felállva a deszkán versenyeznénk, hogy ki még végig leggyorsabban a bójákból álló pályán.

Ezek mellett pedig persze minden verseny nélkül lehetőség van SUP-ozásra, és persze fürdésre, pacsálásra.

Természetesen ezt a programot csak olyan veheti igénybe, aki tud úszni, de ha lenne a csapatban olyan, aki nem, azok számára biztosítanak „szárazföldi” szórakozást.

A sárkányhajózáshoz sajnos kicsit kevesen vagyunk, az úgy lenne buli, ha kétszer, háromszor többen lennénk, hiszen a sárkányhajók sok fő befogadására alkalmasak. A legkisebb tesóm most volt az egyetemi gólyatáborban, és ott versenyeztek sárkányhajóval, imádta.

De mi a létszámunkhoz az evezés jobban passzol, a versengés ott is megvan, csak a „ladik” nem olyan menő, és nincs benne az a király dob sem.

Így végül a 3 versenyben maradt program a következő: élményvitorlázás, SUP-ozás, naná, hogy az összes versennyel egybekötve, és az evezés.

El is határoztuk, hogy hétfőn az irodában a többiek elé tárjuk az ötletet és persze a főni elé. Talán ha kilépünk végre a mozi-kocsma duó bűvköréből, már több kedve lesz velünk tartani.

Kata elvállalta, hogy a weboldal alapján kijegyzeteli a lényeget, és olyan látványosan prezentálja majd a 3 választási lehetőséget, hogy mindenki mindent akar majd.

Csapatépítő tréningre fel!