Nekem még miért nincs olyan fürdőszobám, mint a filmekben?

Hatalmas filmrajongó vagyok. Nagyon szeretem film nézéssel tölteni az estéimet. Vannak filmek, amikben teljesen elmerülök, de vannak filmek, amik közben dolgozok és még tervezgetni, ihletet gyűjteni is tudok. Mostanában sok olyan filmet láttam, amikben tökéletes fürdőszobák szerepeltek. Rájöttem, hogy ilyen nekem is kell, az én fürdőmre is ráférne már egy kis felújítás. 

Nincs óriási kádas fürdőszobám, nekem csak egy picike zuhanyzóm van. Ezért nem nagyon tudtam hol álljak neki a felújításnak. Mivel a internet mindig segítségemre van, ezért egyszerűen rá kerestem arra, hogy „zuhanyzós fürdőszoba ötletek”, hátha találok valami inspirációt. Elég hamar megtaláltam ezt a szuper kis oldalt, aminek a segítségével nekiláthattam az „új” fürdőszobám megtervezésének.

Kérdésemre, hogy hol kezdjem a tervezést rögtön meg is kaptam a választ, a színválasztásnál kell kezdeni. Ki kell választanom a tökéletesen harmonizáló csempét.  Fehéret akartam, egészen addig amíg nem olvastam el miként harmonizálhatnak a „Föld színei” a fürdőszobában. Nagyon sok helyiség a lakásban szintén barnás árnyalatú, itt pedig tippet kaptam arra, hogy ezeket a barnás árnyalatokat miként jeleníthetem meg a fürdőszobában is. Nem muszáj egyszerű, egyszínű barnát alkalmazni, keverhetjük akár sárgával is. Tökéletes párosítás lenne, már el is képzeltem, milyen nagyszerű lesz.

A cikkben a mozaikokról is olvashatunk, miként lehet tökéletesen alkalmazni. Tökéletes párosítás például, ha a fürdőszobába kerül egy nagy tükör, akkor az mellett végig rakhatjuk mozaikokkal.

A következő csempével kapcsolatos kérdés amire az oldalon választ kaphattam, az a csempe-járólap méretének kiválasztása volt. Kiderült, hogy nem csak a standard „négyzet” csempék és járólapok léteznek, hanem már jóval nagyobb téglalap alakúval is találkozhatunk a piacon. Mivel a fuga tisztítás pedig nem a legkedvesebb házimunkáim közé tartozik, egyértelmű, hogy a nagyobb méreteket fogom választani.

Hogyha egyedül mentem volna el vásárolni, biztosan pontosan annyi csempét vásároltam volna, amennyire szükségem lesz. Még szerencse, hogy az oldalon elolvastam azt a részt is, hogy érdemes egy kis tartalékot is vásárolni. Mi lett volna, ha 1 év múlva megsérül, cserélni kell, de az a fajta már nem kapható? Hát elég furán nézne ki, ha valami teljesen más csempével kellene pótolnom. Most már biztos, hogy annyit fogok venni, hogy maradjon egy kevés tartalékba is.

Az most már biztos, hogy nem egyszerű dolog ez a fürdőszoba felújítás, pláne nem a tökéletes csempe kiválasztása. Főleg ha azt nézzük mekkora a választék jelenleg a piacon, ami szinten évről-évre folyamatosan változik és bővül.. Örülök hogy rátaláltam, erre az oldalra, most már biztosan valamelyest könnyebb lesz majd a döntés is.