Amíg nem készül sorozat a pénzügyekről, addig a pannonsafe segít

A lehető legkülönbözőbb témákban késztenek az emberek filmeket. A film egy olyan dolog, amit mindenki szeret. Még sosem találkoztam, de még csak nem is hallottam olyan emberről, aki ne szeretné a filmeket, akinek ne lenne kedvenc műfaja. A filmek és sorozatok az életünk szerves részei, beépültek a kultúránkba.

Sok mindent meg lehet állapítani egy emberről az alapján, hogy milyen filmeket néz. A vígjátékok, a romantikus filmek, a thrillerek és a fantasy filmek szeretete sok mindent elmond az emberről. Lehet valaki a végletekig realista, vagy egy megrögzött álmodozó, a filmek mindenkit összekötnek.

Még sosem találkoztam olyan emberrel, akivel ne lett volna legalább egy közös kapcsolódási pontunk a filmek terén. Legyen az egy gyermekkori kedvenc mese, vagy egy modernkori kasszasiker.

Vannak filmek, amikből tanulhatunk, vannak, amik megtörtént eseményeket dolgoznak fel, vannak, amik bemutatják az életet egy más szemszögből. Nem csak a szórakoztatásunkra, hanem az okulásunkra is rengeteg filmet készítettek. Vannak „száraz”, történelmi tényeket daráló filmek, de vannak a sokkal nagyobb sikernek örvendő alkotások, amik egy-egy közkedvelt szereplő szemszögéből mutatják be a történelmi eseményeket, a letűnt korok szellemiségét.

Nem csak történelem terén lehet sokat tanulni a filmekből. Rengeteg egyéb oktató célzatú videót és filmet készítettek. Én annak a híve vagyok, hogy az ilyen filmekből sokkal könnyebben tanul az ember, mintha csak a tananyaggal találkozna. A képek és a hang miatt sokkal jobban megmaradnak az emberben az információk, a történések, és esetleg még szórakoztató is lehet az adott film.

Az egyik unokatestvéremre vigyáztam, mikor láttam egy gyerekcsatornán, hogy egy egér pénzügyeiről készítettek pár perces részekből álló pénzügyi sorozatot.

A pénzügy annak ellenére, hogy a mindennapjaink része, nagyon sok mindenkitől távol áll. Vannak olyan felnőttek, akik akár 40 évesen sem tudják, mi a különbség a hitelkártya és a betéti kártya között, akik nincsenek tisztában az inkasszó fogalmával.

Amikor ilyen egyszerű pénzügyi alapfogalmakkal nincsenek tisztában az emberek, akkor mondhatni, luxus azt gondolni, hogy a befektetések terén képben vannak.

Akár már havi 5 ezer forint megtakarítással gondoskodhatunk a nyugdíjas éveink anyagi biztonságáról, a lakástakarék számlanyitással megalapozhatjuk a jövőnket, a közhiedelemmel ellentétben a hitel nem mindig rossz és igenis néha nagy a különbség a bankok ajánlatai közt.

Az emberek nagy része ezekkel a dolgokkal nincsen tisztában. Amikor az ilyen, mindennapos dolgok is nehézségeket okoznak, akkor igazán nem meglepő, hogy nem tudjuk, melyik a legjobb lakásbiztosítás 2019 -ben.

Jó lenne, ha nem kellene az embereknek teljesen tájékozatlanul pénzügyi döntéseket meghozniuk.

Nagyon jó lenne, ha készítenének az unokatestvéremmel látott meséhez hasonló ismeretterjesztő filmet vagy sorozatot felnőtteknek is, nem annyira lebutítva és leegyszerűsítve a dolgokat, de hasonlóan közérthető formában.

Én tudom, hogy mindenki másban jó, hogy egy bankár, egy pénzügyi kockázatelemző például nem tud maltert keverni.

Vannak olyan cégek, amik gyakorlatilag leveszik a pénzügyi döntések terhét az ügyfeleik válláról és a szolgáltatásaik igénybevételével sokat lehet nyerni. Nem csak a befektetésekről van szó, hiszen sajnos nem mindenkinek adatott meg olyan vagyon, hogy legyen mit befektetnie. De egy nyugdíj előtakarékossági számla mindenkinek jó lenne esetleg.

A kötelezően megkötendő biztosítások között is el lehet veszni. A sok információ, paraméter és záradék sokszor nem teljesen egyértelmű. Nem egyszerű kibogozni, hogy az egyes konstrukciók pontosan mire is terjednek ki és mennyire jók ezek nekem, mint szerződő fél.

A pannonsafe oldala pont ebben nyújt segítséget. Nem csak befektetésekkel, portfóliókkal és pénzügyi tanácsadással foglalkoznak. A pénzügyekben kevésbé érdekelt és jártas embereknek is segítséget nyújtanak azzal, hogy az egyébként kötelező, vagy önkéntes biztosítások közül segítenek választani.

Nem mindig az a biztosítás a legjobb, ami a legolcsóbb. Néha jobban megéri egy drágábbat megkötni, ami sokkal több mindenre terjed ki, ami sokkal nagyobb anyagi biztonságot nyújt.

A biztosítások is pénzügyi termékeke. A biztosítások lényege, hogy minden hónapban fizetünk egy x összeget, és ha valami kár ér minket, a biztosító fizeti annak az összegét, vagy a teljes kár egy bizonyos százalékát.

Addig ó, amíg nem kell a biztosítóhoz fordulni, mert az azt jelenti, hogy nem keletkezik kárunk. De ha mégis keletkezne, akkor sokat jelent, hogy van egy biztosító mögöttünk, aki nem hagyja, hogy teljesen szétcsússzon az életünk. Ezért van szükség biztosításra. Rengeteg család van, akiknek egy baleset miatt tönkrement az élete. Ők is úgy gondolták, majd fizet a biztosító, csak éppen a feltételekkel nem voltak tisztában, vagy rosszabb esetben nem is volt biztosításuk.

A biztosítást azzal lehet összehasonlítani, mikor a nyári nagy melegben is cipelünk magunkkal esernyőt. Senki nem gondolja reggel, hogy délután esni fog, de a zápor mégis elkap minket, az esernyő pedig megvéd a totális elázástól.

A biztosítást valami ilyesmiként lehetne leírni. A hirtelen, váratlan eseményt követően ők az „esernyő”, ami nem hagyja, hogy a nyári záporból tüdőgyulladás legyen.

A pannonsafe egy nagyon korrekt cég. Mindig azt mondom, az a legjobb, ha nem tudjuk, hogy mennyire intéz gyorsan ügyet egy biztosító, mert az azt jelenti, hogy nem volt kárunk és nem kellett igénybe venni a szolgáltatásaikat.

De ha mégis megtörténik a baj, akkor kulcsfontosságú, hogy mennyire korrekt a biztosító cég.

A pannonsaferól eddig csak jókat hallottam. A dolgozóik abszolút hozzáértők, jártasak a témában, ismerik a pénzügyek és a biztosítások piacát, igyekeznek tényleg a lehető legjobb ajánlattal előállni, vagy megkeresni azt.

Minden biztosítás tekintetében van egy jó ajánlatuk, ők biztosan tudják, melyik a legjobb lakásbiztosítás 2019 -ben.

Az oldalon egyébként magunk is kereshetünk biztosításokat, teljesen érthetően írják le, hogy milyenek a biztosítások, melyik mire való.

A biztosításokon túl a pénzügyi befektetésekben is jártasak, segítenek abban, hogy az ügyfél megtudja, melyik a számára legkedvezőbb konstrukció, melyik befektetési formával járna a legjobban.

A tanácsadók nagyon kedvesek és valóban a segíteni akarás hajtja, motiválja őket.

Jó lenne persze, ha lenne olyan film, ami a biztosításokról szólna, ami sorra venné, hogy mire kell és mire nem kell nagy hangsúlyt fektetni a biztosításunk kiválasztásakor. Akkor biztos, hogy mindenki sokkal tájékozottabb lenne a pénzügyeket illetően.

A pannonsafe-nek hála viszont nem érzem ezt annyira égetően fontosnak. Szerintem az, hogy van egy olyan cég, akinek bátran a kezébe adom a pénzügyeimet, egyenértékű, sőt talán jobb is annál, hogy magam próbáljam meghozni a legjobb döntéseket.

Egy film nem lenne elegendő ahhoz, hogy onnantól kezdve minden pénzügyi döntésemet a lehetőségeimhez mérten a legjobban hozzam meg, de alapnak megfelelne. HA tehetem, mindig inkább szakemberekre bízom a dolgaimat.

Ahogyan nem kezdek el házat építeni szakember segítsége nélkül, úgy nem próbálok mindenféle háttértudás nélkül pénzügyi befektetőt játszani.