Filmnézés helyett családi sport lett az esti program!

-Nincs kedved megnézni egy filmet? – kérdezte tőlem a testvérem. 
-Dehogynem, tudod, hogy erre bármikor vevő vagyok! 
Egy jó filmmel mindig fel lehet dobni az estét, megoldás az unalmas, szürke hétköznapokra. 

Neki is álltunk keresni egy DVD-t, amit megnézhetünk. Igen, tudom, már sokkal egyszerűbb interneten nézni, de nekünk ez már hagyomány. A filmklasszikusok csak akkor az igaziak, ha megadjuk a módját: pattogatott kukoricát bekészítjük, elő egy puha takaró, egy finom üdítő, lámpát lekapcsoljuk, és amint megnyomjuk a lejátszó elindító gombját, megszűnik a külvilág. 

Pontosan erre készültünk most is. Betettük a lemezt a lejátszóba, erre mi történik? A film helyett egy otthoni fitnesz gyakorlatokat bemutató képsor indult el! 

Tágra nyílt szemekkel néztünk egymásra, majd egy-két perc elteltével kitört belőlünk a nevetés. Nyilvánvaló volt, hogy valaki összecserélte a lemezeket. Egy darabig csak bámultuk a képernyőt és a nevetőgörccsel küszködtünk, majd tovább folytatva a bohóckodást, nekiálltunk tornázni a tévé előtt. 

-Hű, ez a kanapéról egyszerűbbnek tűnt! – mondtam lihegve.
-Tényleg? Nem gondoltam, hogy ennyire puhány vagy! 

Miután eleget szórakoztunk, kipirulva kényelembe helyeztük magunkat. 
-Nem vagyok túl jó kondiban. 
-Hát azt látom, és sajnálom. Pont akkor hagytuk abba miattad, amikor már végre zsírégető tartományban voltunk. 
-Tessék? Zsírégető tartomány? Ezt honnan tudod? – értetlenkedtem a kijelentése hallatán. 
-Hát nyilván nem én számolgattam a pulzusom ugrálás közben! Az órámon néztem meg, mennyi volt. 
-Az órádon?! Azt meg hogy? 

Értetlenkedésem nem lepte meg. Kettőnk közül mindig ő volt jobb kondiban, így furcsa lett volna, ha ismerem ezeket a kifejezéseket. Fogalmam sincs, hogyan csinálja a tesóm, de rengeteg energiája van. Rendszeresen jár fitnesz órákra, és nem hogy fáradtan, sokszor még energikusabban jön haza onnan, mint ahogy elment. Mindig csodáltam ezért, én alig bírom rávenni magam, hogy megmozduljak. 
Miután kellően kinevette magát Fanni, beavatott, miről is beszélt. Néhány hete rendelt egy szuper fitnesz órát. Azt sem tudtam még itt, mi fán terem a sport vagy fitnesz óra. Eddig azt hittem, karórával csak az időt lehet mérni, pedig korántsem így van. 

Az ilyen készülékek gyakorlatilag össze vannak kötve a mobiltelefonunkkal, és lehetőséget adnak arra, hogy bizonyos funkciókat az óráról is tudjunk irányítani. A sporthoz kifejlesztett órák kifejezetten az egészséggel, mozgással kapcsolatos alkalmazásokat teszik elérhetővé. 
Fanni, mivel rendszeresen jár futni, és ugyebár a fitnesz órákon is rengeteget mozog, neki remek szolgálatot tesz, sokkal könnyebben tudja vele mérni, hogy mennyit fejlődik, mennyit mozgott az adott napon. 

-Hú, ez nekem még kicsit űrbéli, le vagyok maradva. Örülök, hogy megtanultam kezelni az okostelefonom, erre már pulzusmérő órák is vannak! – Nem tudtam, és nem is akartam már leplezni, hogy mennyire új nekem a téma. 

– Bizony vannak. Tudom, hogy még csak most ismerkedsz velük, de tetszik, amit eddig meséltem? Szerintem Neked is jól jönne egy, sokat segítene a korábban említett életmódváltásban. 
-Jaj, azért olyan nagy váltást nem tervezek! Nem tervezek maratont futni időre, örülök, ha el tudok kezdeni bármilyen mozgást. 
-Ez pont ebben segítene Neked! 

Mivel nem értettem, miért kellene nekem ilyen hightech óra a kocogáshoz, a hugi folytatta a mesét. 

Kiderült, hogy ezek az órák nem csak akkor jók, ha már szinte bútordarabok vagyunk az edzőteremben. Vannak olyan darabok is, amelyek kifejezetten az egészségmegőrzésre, az egészséges szokások kialakítására alkalmasak. Például emlékeztetnek minket, ha már túl sok ideje ülünk, és ideje lenne beiktatni egy kis testmozgást. Képesek számolni, hány lépést tettünk meg az adott napon, így könnyebben nyomon követhetjük, hogy mennyire voltunk aktívak. Mérik azt is, hogy eleget aludtunk-e, sőt, van olyan is, amelyik pulzus- vagy vérnyomásmérő funkcióval rendelkezik, így figyelemmel kísérni az egészségi állapotunkat, és hamarabb fény derül arra, hogyha valamilyen problémánk van. Magyarán szólva tényleg nem csak az elsportolók profitálhatnak egy ilyen eszközből, hanem bármelyik hétköznapi ember. 

Ezzel meggyőzött, hogy én is szerezzek egy ilyet. Már nagyon rég tervezem, hogy egészségesebbé teszem az életem, megreformálom a szokásaim. Hát, ez a film helyetti ugrabugra ráébresztett, hogy nem kellene tovább várnom. 

Gyorsan hoztuk is a laptopot, és felmentünk a weboldalra, ahonnan Fanni rendelte a sajátját. Hú Istenem, mennyi féle volt ott… Örültem, hogy nem egyedül keresek, hanem egy szakértő segít majd a döntésemben. Fanni gyorsan beállította a keresési feltételeket, és az árak felső limitjét. Megmondom őszintén, ez a része aggasztott. Már arról meggyőztek, mennyire szuper, amit most készülök venni, de fitnesz órák áraival nem voltam tisztában. Nem voltak felesleges százezreim, amit ilyen célra tudok szánni, de a húgom megnyugtatott, hogy a bestmarkt.hu-n a legjobbak a fitnesz óra árak. 

Igaza lett, megint. Találtunk egy tökéletes eszközt, ami rendelkezett a számomra hasznos funkciókkal, és még akció nélkül is fantasztikus áron rendelhettük meg! 

Álmomban sem gondoltam, hogy ennyire várni fogok valaha egy csomagot. Izgultam, ki akartam már próbálni az órát, így kifejezetten örültem, hogy ezen az oldalon maximum 2 nap a kiszállítási idő.

Szerencsére ennek eleget is tettek, úgyhogy hamar a kezemre kerülhetett a vadonatúj, stílusos egészségmegőrző készülékem. 

Végtelenül örülök, hogy megrendeltük ezt az órát. Ez a sportóra végre megváltoztatta a szokásaim. Amellett, hogy jobb kondiban vagyok, még néhány felesleges kilótól is megszabadultam. A legviccesebb az egészben az, hogy mióta én is fittebb lettem, már van, hogy direkt nem filmet, hanem fitnesz DVD-t rakunk a lejátszóba! 

fitnesz óra árak